Dit is Tarcisius

Al sinds jaar en dag is basisschool Tarcisius een begrip in de wijken Aarveld en Bekkerveld.

Doordat we ernaar streven om gedegen en vernieuwend onderwijs te geven is onze school inmiddels uitgegroeid tot een wijkoverstijgende school waar we kinderen vanuit heel Heerlen en omstreken mogen begroeten.

We streven ernaar om al onze kinderen een veilig gevoel te geven. Ook willen we een omgeving creëren waarin ieder kind de mogelijkheid heeft om zich naar eigen kunnen te ontplooien.

Verder zijn we altijd bezig met onze eigen ontwikkeling op allerlei gebieden. Zo verliezen we nieuwe onderwijskundige technieken niet uit het oog en zijn we ook steeds bezig met ontwikkelingen op maatschappelijk en technisch gebied.

Onze belangrijkste kernwaarden zijn:

Samen Kinderen leren door, van en met elkaar. Wij vinden, dat de leerkracht in het leer- en ontwikkelingsproces, naast  het leiding geven, ook een begeleidende rol heeft.
Zo krijgt het kind de mogelijkheid om samen met de leerkracht en de anderen kinderen in de klas te werken aan de doelen die passen bij het kind.

Verantwoordelijkheid

Wij geven kinderen eigenaarschap en leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces.

Creatief

Ons onderwijs in de expressievakken en ons cultuuraanbod zorgt voor de ontwikkeling van de creativiteit van kinderen.
Het biedt ze de mogelijkheid om hun emoties en mening te uiten en helpt bij het ontdekken van persoonlijke voorkeuren en talenten.

Positieve bekrachtiging Wij willen, dat een kind zich veilig en gewaardeerd voelt.  Dit doen we door het nastreven van de afspraken van SWPBS.
Bij SWPBS staat het positief bekrachtigen van goed gedrag en het geven van positieve feedback centraal.